Pexels image

Ladaen i bakken

Den dagen Herr Flikk-Flakk hadde Lada

Herr Flikk-Flakk hadde kjøpt seg sin første bil. Han hadde fått den billig, og det var fint, for han hadde ikke så mange penger.

Den aller første turen ville han opp på fjellet og kikke på fantastiske utsikten de hadde utenfor byen. Han kjørte innover i skogen, og etterhver oppover bakkene. Etterhvert som bakkene ble brattere, gikk det stadig saktere. Køen bak bilen ble stadig lengre og det gikk seinere og seinere, og et stykke opp i bakkene kjørte endelig Herr Flikk-Flakk ut i siden av veien. De andre bilene kjørte litt småirriterte forbi, mens Herr Flikk-Flakk satt flau i bilen. Plutselig kjente han at bilen begynte å skli enda lenger ut i siden, og farten økte stadig. Den begynte å rulle ukontrollert nedover fjellsiden. Det gikk snart kjempefort, og bilen suste inn i skogen med en livredd Herr Flikk-Flakk bak rattet. Så sluttet turen med et smell, i det ladaen smalt inn i en låvevegg.

Herr Flikk-Flakk tumlet ut av bilen og begynte å gå bortover mot huset på gården. I det han ringte på døren, raste låven sammen bak han. Da det gamle ekteparet åpnet døren, forsøkte Herr Flikk-Flakk å forklare seg, men stoppet ganske raskt da han så smilene til de gamle. De takk for at han endelig hadde kommet og revet låven, selv om det hadde gått en hel uke siden de ringte. Herr Flikk-Flakk stod der ganske forfjamset, og rakk ikke si noe før det kom et kjempesmell. Bilen eksploderte, og låverestene brant opp. Det gamle ekteparet ble stadig mer fornøyde, og de inviterte Herr Flikk-Flakk inn på kaffi og kake.

En uke senere kom det en stor rivebil kjørende inn i skogen, men den måtte bare snu og kjøre hjem igjen. Herr Flikk-Flakk fikk penger igjen på forsikringen for bilen, som han kjøpte seg en elektrisk sykkel for.