Pexels image

Lufte hunden

Da hunden skulle luftes, ble det litt vel mye luft.

Det var en vanlig ettermiddag, og Herr Flikk-Flakk skulle ut på tur med hunden som vanlig. Denne dagen blåste det godt, men Herr Flikk-Flakk tenkte ikke så mye på det.

Ikke så lenge etter de var kommet ut døra, kom det et kraftig vindkast, og hunden ble tatt av vinden. Den fløy som en drage, og Herr Flikk-Flakk holdt igjen så godt han kunne. Men for hvert skritt han klarte å dra hunden tilbake mot huset, ble han dratt to skritt i motsatt retning. Etter en stund nærmet de seg faretruende sjøen. Herr Flikk-Flakk oppdaget en båt, og passet på at det ble ett skritt bak, to skritt frem, og ett til siden. Da de var kommet til sjøen, var de heldigvis også samtidig kommet til båten.

Herr Flikk-Flakk glemte å tenke på at i båten hadde han ikke noe å holde igjen med, så da de blåste utover på havet fikk de etterhvert god fart. Nå var det heldigvis ei øy ikke alt for langt ut på havet, og der strandet de kort tid etterpå. På den øya var det en skog, og i skogen blåste det ikke like mye. Så der kunne Herr Flikk-Flakk dra ned hunden, og hunden fikk tisset litt og de kunne gå hjem igjen.

Du lurer kanskje på hvordan de kunne gå hjem, men det hadde seg slik at det var en undersjøisk tunnell ut til øya som Herr Flikk-Flakk og hunden kunne gå gjennom. Øya heter forresten Flekkerøy, hvis du lurte på det også. Og hunden, det var den Herr Flikk-Flakk smuglet med seg fra Kina.